Forrás: Magyar Hírlap

Magyar filmfesztivált rendeznek Los Angelesben október 11. és 18. között, ezen huszonegy filmet mutatnak be a közelmúlt hazai terméséből.

A Beverly Hills-i Laemmle”s Music Hallban, a hetedik alkalommal megrendezett szemlén lesz a világpremierje Koltai Róbert Megy a gőzös című új filmjének. A nemzetközi közönség először láthatja Sándor Pál Noé bárkája, és Tolvaly Ferenc Boszporusz felett a híd című filmjét is. Amerikai premierje lesz a Lora, az S. O. S. Szerelem, a Zsinagógát vegyenek!, a Falusi románc, az Előttem az élet, a Hazatérés című filmeknek és Török Ferenc Overnight című új mozijának, amelyet jövő héttől vetítenek a hazai filmszínházakban. Két ötvenhatos témájú film fogja keretbe a hetedik Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált: Bokor Attila 56 csepp vér című mozija nyitja és Goda Krisztina Szabadság, szerelem című munkája zárja.

A közelmúltban az Egyesült Államokban is nagy sikereket aratott magyar filmekből is válogathat a közönség: ott lesz egyebek között a Csak szex és más semmi, a Friss levegő, a Taxidermia és a Madárszabadító, felhő, szél is. Valamint vetítik M. Tóth Géza híres animációs filmjét, a Maestrót is, ami a napokban Pozsonyban megrendezett 19. Prix Danube fesztiválon a fődíjat kapta.

(MH)

Comments are closed.