Forrás: Heti Válasz

Dévényi István, [email protected]

Dévényi István: Gyurcsány: Támadás! – Egyenesen Gyurcsány Ferenc vezényli a kilövéseket; a Hír TV rejtett kamerás felvételeinek megtekintését követően nyilván a tanácsadói tanácsolták, hogy így kell viselkednie, mert akkor még jól is kijöhet az egészből. Akkor majd az marad meg a választópolgári fejekben, hogy a kormányfő azonnal fellépett a párt soraiba furakodott gonosztevőkkel szemben. Folyt.

Ki beszél már a Magyar Gárdáról? Hová lett a fenyegető fasisztaveszély?

Hirtelen elmúlt a szélsőjobboldali kórság hazánk testéről, begyógyult a náci fekély, a gárdisták békésen ápolhatják harcos eleik sírjait, hála néked Zuschlag János! Mert nagyon hülyén nézne ám ki, ha a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy tudott-e a korábbi tárcája körüli sokmilliós szocialista kavarásról, azt válaszolná: ez nem fontos, hiszen Árpádsávos zászlókat láttak feltűnni több vidéki rendezvényen.

Ezért aztán most hullanak a kisebbecske szocialista fejek, hátha megáll a lavina még az elején. Egyenesen Gyurcsány Ferenc vezényli a kilövéseket; a Hír TV rejtett kamerás felvételeinek megtekintését követően nyilván a tanácsadói tanácsolták, hogy így kell viselkednie, mert akkor még jól is kijöhet az egészből. Akkor majd az marad meg a választópolgári fejekben, hogy a kormányfő azonnal fellépett a párt soraiba furakodott gonosztevőkkel szemben.

És ha elmúlt a balos pánik, akkor – a bevett forgatókönyv szerint – jöhet a higgadt bonyolítási szakasz. Ilyenkor az történik, hogy előveszik a legunalmasabb arcú frakcióvezető-helyettest, és egy hétig csak őt küldik mindenféle médiabéli szereplésre. A figura pedig csak mondja, mondja, darálja a paragrafusokat, hosszasan idéz az alapítvány alapszabályokból, és részleteket olvas föl a vonatkozó rendeletekből, míg végül valóságos fizikai fájdalmat érez, és sikítva kapcsol tovább, aki csak meghallja a tévében a Gyurcsány-Zuschlag szóösszetételt.

És ha megvolt ez is, akkor startol a végső csapás. Na ez az igazán klasszikus recept, a történelmi hagyomány, amikor a baloldal fogja az egész nyakába hullott ganét, és lendületesen átlapátolja az ellenfél oldalára. Majd előkerül valami fincsi kis vidéki fideszes mutyi, egy eldugott falu önkormányzatának gyarló képviselője, aki nem átallott ötvenezer forintot elfogadni a szomszédos község árokásó vállalkozójától, amikor a csatornázási beruházásról döntött a testület. A mocskos Fideszét, hogy nem sül le a bőr a képükről! Ezek beszélnek?

És vissza fog térni a Gárda is, nem kell aggódni. Legkésőbb október 22-én újra ők lesznek a téma.

Comments are closed.