Forrás: Népszava

A Fidesz visszautasítja a miniszterelnök utóbbi időben folytatott politikáját, amely az „antiszemita és a fasiszta kártya kijátszásával” magyar állampolgárok, szüleik és a nagyszüleik tragédiáját saját hatalmi manővereinek szolgálatába állítja és „hiszterizálja” a közvéleményt – az ellenzéki párt elnökségének erről szóló határozatát Navracsics Tibor frakcióvezető ismertette hétfőn Budapesten.

A határozatot azért tartotta szükségesnek a Fidesz elnöksége, mert szerintük az elmúlt két hét gyűlöletkampányának eredményeképpen nyilvánvalóvá vált, hogy a miniszterelnök saját politikai túléléséért mindent írott és íratlan szabályt felrúgva hiszterizálja a magyar és a nemzetközi közvéleményt.

A legnagyobb ellenzéki párt a határozatban hangsúlyozza, hogy a Fidesz megalakulása óta a demokráciáért dolgozik, és soha nem vállalt közösséget sem az antiszemitizmussal, sem alkotmányellenes, vagy diktatórikus mozgalommal vagy eszmével. Navracsics Tibor szerint ezzel a határozattal a Fidesz lezártnak tekinti az utóbbi időszak erről szóló vitáit, és elvárja az MSZP-től és elnökétől Gyurcsány Ferenctől, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a pártjában fellelhető antiszemita jelenségekkel szemben.

MTI

Comments are closed.