Forrás: Magyar Hírlap

www.magyarhirlap.hu

Levelezés 2007-05-13 22:56

Bohózat az egész

Révai György, E-mail

Zéró toleranciát hirdetett a kormány és a koalíció az antiszemitizmussal és a rasszizmussal szemben, és valamennyi párt csatlakozott hozzá. Bohózat az egész! Harc nem létező elemek ellen. Mert hellyel-közzel akadnak ugyan bunkók, akik zsidóznak, vagy akkor is cigányoznak, amikor az egyáltalán nem indokolt, az egész zéró tolerancia nem más, mint Don Quijote támadása a szélmalom ellen.

Szeretném már látni, mikor hirdet a kormányzat vagy bármelyik párt zéró toleranciát a tolvajok, betörők, csalók, sikkasztók, adócsalók, szélhámosok, gyilkosok, autótolvajok, vállalatok tönkretevői, korrupt tisztviselők és intézményvezetők, garázdák, utcai randalírozók, szemetelők, szabálysértők, olajszőkítők, csempészek stb. – a sor szinte végtelen – ellen. Ez a bűnözőknek kiszolgáltatott lakosság támogatását is elnyerné.

De sajnos egyetlen párt egyetlen képviselőjétől nem hallottam még a bűnözéssel szembeni szigorú fellépést követelni. (Igaz, ez nem is lenne eurokonform.) Várkonyi Balázs egyik cikke is utal arra, hogy a titkosszolgálatok is kapcsolataikat bűnözésre használják fel (Közhaszontalan alapítvány, MH, ápr. 28.). Meglepődnék, ha bármelyiküknek baja esne. Amíg ez a nevetséges figyelemelterelő „zéró tolerancia” hadművelet zajlik, a bűnözők csaknem biztonságban érezhetik magukat. Valaki jobbról vagy balról kihúzza őket a csávából.

Comments are closed.