Forrás: Népszava

Bármennyire is gyenge a magyar foci, a mai kupadöntő azért érdekli a szurkolókat. Ráadásul nem akármilyen csatára van kilátás, hiszen a harmadik bajnoki címére hajtó Debrecen ellenfele az a Honvéd lesz, akinek kispadján Supka Attila ül, akivel a Loki az előző két évben megnyerte a Borsodi Ligát. Ha ez nem lenne elég biztosíték a küzdelmes találkozóra, azoknak leírjuk: a Honvéd volt az egyik olyan gárda – a másik az Újpest múlt pénteken -, amelyik tavasszal legyőzte Sándor Tamásékat. A döntős csapatok egyaránt 3-3 ezer jegyet kaptak a fináléra, amik szépen fogynak.

Fantasztikus siker kapujába jutott el az utóbbi évek legjobb magyar csapata, a Debrecen: egyrészt zsinórban harmadszor megnyerheti a bajnokságot, másrészt ma este hazaviheti a Magyar Kupát. Sándor Tamásék ugyanis bejutottak a mai, Szusza Ferenc Stadionban rendezendő döntőbe, ahol az egykori sikeredzőjük, Supka Attila vezette Honvéd lesz az ellenfelük. A Loki csapatkapitánya, Sándor Tamás abban reménykedik, hogy a kupagyőzelem sem marad ki a pályafutásából. „Eddig nem volt szerencsém a kupadöntőkkel, kétszer Izraelben, egyszer pedig itthon kapott ki a csapatom a fináléban” – nyilatkozta a középpályás, aki gerincbántalmai ellenére valószínűleg pályára léphet. – „Ráadásul Magyarországon a fellelhető összes trófeát a magasba emeltem már, megszereztük a bajnoki címet, a Szuperkupát és a terembajnoki elsőséget is, egyedül a Magyar Kupa maradt még ki a sorból. Nagyon szeretném, hogy teljes legyen a listám, ez pluszmotivációt jelent a számomra szerdára.” Motivációban egyébként a csapattársainál sem lesz hiány, ugyanis tavasszal vereséget szenvedtek a debreceniek a Bozsik-stadionban. A védelem oszlopának számító Komlósi Ádám szerint most minden más lesz. „Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy Supka Attila csapata mire képes, hiszen a bajnokságban vereséget szenvedtünk tőlük. Sokkal agresszívabban kell és fogunk is futballozni ma este” – ígérte a hátvéd. A csapat mestere, Miroslav Beranek úgy véli, ha kevés hibával és nagy akarással játszanak a fináléban, akkor nem érheti őket meglepetés. „Arra kell figyelnünk, hogy minél kevesebb hibával futballozzunk. A kispestiek most jó formában vannak, ezért hajtós, jó iramú és izgalmas összecsapásra számítok. Teljesen nyílt mérkőzés lesz, amely remélem, a Loki sikerével zárul” – fogalmazta meg vágyait a cseh tréner.

A kispestiek kellemes helyzetben vannak, hiszen a kupadöntő kimenetelétől függetlenül, gyakorlatilag már most biztosra vehető, hogy a nemzetközi porondon is szerencsét próbálhatnak. Egyetlen problémát tán csak az jelentheti a számukra, hogy Igor Bogdanovics a két klub szóbeli megegyezése alapján nem léphet pályára. „Tény, hogy hiányozni fog a játéka, főleg a helyzetteremtő képessége. Igor pótlása egy külön feladat lesz nekünk. Egy más stílusú játékos fog helyette játszani, de én úgy érzem, hogy ennek is meg­van az előnye” – jelentette ki Vass László, a kispestiek pályaedzője. A Honvéd tulajdonosa, Hemingway úr terveiben egyébként csak a következő év végén szerepelt nemzetközi kupaszereplés, ám valószínűleg nem kergeti ki a kerületből Supka Attilát, ha nyáron becsúszik nekik egy azerbajdzsáni kirándulás az UEFA-kupa selejtezőjében. „Jövőre terveztük, hogy a csapat jogot szerez az egyik nemzetközi sorozatban való indulásra, de már tudom, hogy tulajdonosunk nem sértődött meg azon, hogy minden valószínűség szerint a ma esti meccstől függetlenül indulunk az UEFA-kupában” – nyilatkozta Supka Attila, a Budapest Honvéd szakvezetője. – „Nem feltartott kézzel vágunk neki a találkozónak, szeretnénk hatodszor is Kispestre vinni a kupát, ezért úgy szeretnénk játszani, hogy a végén mi örülhessünk.”

B. M. L.

Comments are closed.