Forrás: Erec

Tisztelt Professzor Úr!

Kedves Tibor!

Szomorúan, de egyben megértéssel is fogadtam azt a hírt, hogy átadtad a Magyarországi Cionista Szövetség Elnöki posztját az utódodnak.

Szomorúan, mert személyedben egy olyan kiváló vezető távozott a hazai cionista mozgalom éléről, akihez foghatót nehezen tudok elképzelni. Egész életutad bizonyította, hogy sem a holocaust szörnyűségei, sem az ateista uralom börtöne nem tudta megtörni népünk igazságába vetett hitedet, azt amiben mindannyian hiszünk.

Elkötelezettséged az önálló zsidó állam megteremtése, majd támogatása mellett és vallásos hited mindannyiunk számára példát mutatott és példát is fog mutatni.

Biztos vagyok abban, hogy a cionista mozgalom formális vezetése jó kezekbe került, és abban is, hogy Te a jövőben is résztveszel a munkában és bár informálisan, de továbbra is segíted közös céljaink elérését.

Engedd meg, hogy ebből az alkalomból ismételten köszönetemet fejezzem mi az egész magyarországi zsidóság nevében azért a kiváló munkáért, amelyet az elmúlt évtizedekben érdekünkben végeztél Magyarországon, Izraelben és világ többi részén.

Ritkán vagyunk abban a helyzetben, hogy az elismerések elmondjuk a velünk együtt dolgozónak, de most ez az alkalom az, amikor ki kell mondanunk, kevés olyan jelentős személyisége van a holocaust utáni magyarországi zsidó történelemnek, mint Te Prof. Dr. Englű¤nder Tibor a Magyarországi Cionista Szövetség hivatott vezetője.

Őszinte remélem, hogy az Örökkévaló ad neked a továbbiakban is elég erőt ahhoz, hogy folytatni tudd tudományos – és zsidó közéleti munkádat.

Budapest, 5767. Kiszlév hó 20.

Őszinte barátsággal:

Dr. Feldmájer Péter

elnök

Comments are closed.