Forrás: hirszerzo.hu

2007. január 23. 20:45

Az izraeli államfőt négy nő is szexuális zaklatással és illetlen viselkedéssel vádolta meg. A 61 éves elnök tagadja mindezt

Az izraeli főügyész értesítette Móse Kacav államfőt, hogy vádat akar emelni ellene nemi bűncselekmények – köztük erőszak -, hatalommal való visszaélés, az igazságszolgáltatás akadályozása és korrupció címén. Ha ez megtörténik, először helyeznének vád alá hivatalban lévő izraeli elnököt.

Kacavot négy nő is szexuális zaklatással és illetlen viselkedéssel vádolta meg. A 61 éves elnök tagadja mindezt, mint ahogyan azt is, hogy akadályozta volna az igazságszolgáltatás munkáját, vagy hogy megfenyegetett volna tanúkat.

Ilyen súlyos vádakat még soha nem hoztak fel izraeli vezető ellen. A vádemelésről a végső döntést azonban csak azután hozzák meg, hogy egy meghallgatáson Kacav előadja álláspontját – közölte Menáhem Mazuz főügyész. Az elnök tagadja a vádakat. Az államfői tisztség jórészt protokolláris Izraelben, és nem valószínű, hogy a botrány kihathat Ehud Olmert miniszterelnök helyzetére, noha ellene is folyik több nyomozás korrupció gyanújával. (MTI, FH)

Comments are closed.