Forrás: NOL

Nadal négyórás meccsen múlta felül Murray-t

Népszabadság * Munkatársunktól * 2007. január 23.

Murray végül meghajoltKép: REUTERS – David GrayA nőknél és a férfiaknál egyaránt kialakult a legjobb nyolc mezőnye az Australian Openen. A férfiaknál Mardy Fish (42.) kivételével csupa kiemelt került a negyeddöntőbe, a nőknél két „kakukktojás” is van: Lucie Safarova (70.) és Serena Williams (81.). Ahhoz képest, hogy a cseh hölgy tavaly már az első fordulóban kiesett, markáns fejlődésnek lehetünk szemtanúi. A fiatalabbik Williams nővér korábban kétszer nyert Melbourne-ben, vagyis a legjobb nyolc közötti szereplése csak annak fényében meglepetés, hogy négy hónapig nem foghatott a kezébe teniszütőt. Petrova (5.) és Jankovics (11.) legyőzése jelzi, hogy a visszakapaszkodás nehézségein lassacskán úrrá lesz. Safarova a címvédő Mauresmo kiverésével szerzett részvételi jogot a nyolcas elitben.

Ami a hétfői mérkőzéseket illeti, tulajdonképpen csak Patty Schnyder (8.) kiesése meglepő, bár az őt legyőző Csakvetadze csupán négy hellyel van mögötte a világranglistán. Az első helyen kiemelt Sarapova egy szoros és egy sima szettben lépett túl a szintén orosz Zvonarjován.

A negyeddöntő párosítása: Sarapova-Csakvetadze (mindkettő orosz), Clijsters (belga)-Hingis (svájci), S. Williams (amerikai)-Peer (izraeli), Vajdisova-Safarova (mindkettő cseh).

A férfiaknál döcögősen indult Rafael Nadal fellépése: a brit Murray nyerte az első játszmát, és a másodikban is elhúzott 4:1-re. A spanyol táborban a pánik jelei voltak fölfedezhetők, ám aki a bőrét vitte a vásárra, az higgadt maradt. Olyannyira, hogy egymás után öt játékot nyerve kiegyenlített. A harmadik játszma ismét a brité lett, a negyedik meg a spanyolé. A csata az ötödik elején dőlt el, amikor Murray váratlanul türelmetlenné vált, idő előtt akart poénokat csinálni, és ez megbosszulta magát, a megfontoltabb Nadal 6:1-re nyert a kilenc perc híján négyórás mérkőzésen. Az elődöntőbe jutásért az a Gonzalez (10.) lesz az ellenfele, aki nem csupán azzal szerzett meglepetést, hogy legyőzte az esélyesebb Blake-et (5.), hanem azzal is, hogy három szett elég volt a sikerhez (7:5, 6:4, 7:6). Tommy Haas David Nalbandiant tréfálta meg azzal, hogy négy játszmában legyőzte őt.

A negyeddöntő párosítása: Federer (svájci)-Robredo (spanyol), Fish-Roddick (mindkettő amerikai), Davigyenko (orosz)-Haas (német), Gonzalez (chilei)-Nadal (spanyol).

Comments are closed.