Forrás: Stop!

Forest Whitaker: színész vagyok Időpont: 2007-01-22 15:58:43

Az újdonsült Golden Globe-díjas fekete színművész, Forest Whitaker többek közt arról beszélt a Newsweeknek, hogy jó időbe telt, mire igazi színésznek gondolta magát.

Pályája során Forest Whitaker számos olyan szerepet kapott, amelyet nem kifejezetten fekete színészre írtak, ám – mint Whitaker felidézte a Newsweek hétfői számában – a rendezők néha mégis őt választották. Ilyen volt például a Jó reggelt, Vietnam! című, 1987-es filmben az „ellenszenves zsidó fazon” szerepe, vagy A pénz színében egy „yuppie”.

Whitaker a legjobb drámai férfi színész kategóriában kapta meg a Golden Globe-díjat, Idi Amin ugandai diktátor megformálásáért Az utolsó skót király című filmben, amivel nem kis meglepetést szerezett,  a legtöbben ugyanis Leonardo DiCapriót tartották esélyesnek.

Most már Whitakert Oscar-esélyesként tartják számon.

Pedig neki sem volt könnyű elindulni a pályán. „Nem sokat kerestem, néha küszködtem, de ragaszkodtam a színészethez, és anyámmal is gyakran veszekedtem emiatt. Ráadásul engem is gyötörtek kétségek. Hosszú időbe telt, mire nem okozott lelki problémát azt gondolnom: +Színész vagyok, nekem való ez a hivatás+” – nyilatkozta Whitaker a Newsweeknek.

STOP/MTI

Comments are closed.