Forrás: NOL

Safarova búcsúztatta az „ausztrál” címvédőt

Népszabadság * Munkatársunktól * 2007. január 22.

A szombati, meglepetés nélküli esőnap után vasárnap váratlan eredményekkel folytatódott az Australian Open. A legnagyobb szenzáció, hogy a nőknél kiesett a címvédő Amelie Mauresmo. A második helyen kiemelt francia sima 6:4, 6:3-ra kapott ki a cseh Safarovától; 2001 óta most fordult elő először, hogy nem jutott a legjobb nyolc közé. Katasztrofális hétvégét zárt az orosz Kuznyecova (5.) is, akit az egyre jobb eredményeket produkáló izraeli Peer vert megalázó fölénnyel (6:4, 6:2). S ha már a kiemeltek búcsújánál járunk, nincs versenyben a titkos esélyesnek tartott szerb Jankovics (11.) sem, akit a 81. helyről az elitbe visszakapaszkodni akaró Serena Williams győzött le 6:3, 6:2-re. A két győztes, vagyis Peer és Williams egymással mérkőzik a következő fordulóban.

A férfiaknál a szakma áttörést várt a szerb Djokovicstól, ám szó sem volt meglepetésről. A címvédő Roger Federer egyelőre túl nagy falat a világranglista 14. helyezettjének. Djokovics pillanatnyi tudásából csupán egy szoros második szettre (7:5) futotta, amúgy közelről nézte a zseni rögtönzött teniszsuliját; az első játszmában 6:2-re, a harmadikban 6:3-ra kapott ki. A francia Gasquet-nak is várnia kell még a nagy eredményre, miután négy játszmában vereséget szenvedett a spanyol Robredótól. A hétvége meccsét Andy Roddick (6.) és Mario Ancic (9.) játszotta. Az előny végig az amerikainál volt, ám a horvát kétszer is egyenlített. Egy ideje Jimmy Connors súg Roddicknak, tán ez döntött; hiába produkált öttel több ászt és több nyerő ütést Ancic, a végelszámolásnál az amerikai volt a jobb.

A már emlegetett szombati esőnapon elbúcsúzott az ausztrál Hewitt, akinek addig is döcögősre sikeredett melbourne-i szereplése; tegnapelőtt négy szettben kapott ki a kilenc helylyel előrébb rangsorolt chilei Gonzaleztől.David Nalbandian egyelőre megúszta: az ötjátszmás meccseket kockáztató argentin ezúttal a veterán francia Grosjeant győzte le két vesztett szettről fordítva.

Comments are closed.