Forrás: Magyar Hírlap

Erőteljesebb szankciókat kért Irán ellen a nemzetközi közösségtől az izraeli külügyminiszter, mert szerinte Teherán csak időt akar nyerni atomprogramja felfuttatásához.

„Véleményünk szerint erősebb büntető intézkedések kellenek, mert azok a szankciók, amelyeket a nemzetközi közösség elfogadott, túl enyhék” – jelentette ki Cipi Livni csütörtökön tokiói látogatása alkalmával.

„Irán csak időt akar nyerni – mondta a vendég. – Az idő a világ ellen dolgozik, a döntő pillanat nem az lesz, amikor már bombájuk van. Arról a napról van szó, amikor a birtokukba kerül a technológia, s ez nagyon közel van.” Izrael támogat minden olyan kezdeményezést, amelyet a nemzetközi közösség tesz annak megakadályozására, hogy Irán atomfegyverhez jusson – tette hozzá, de katonai lépésekről nem beszélt.

A szakértők többsége szerint a decemberben az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) elfogadott szankciók túl enyhék, és nem akadályozzák meg Iránt céljai elérésében. A BT azt tiltotta meg, hogy atomfegyver vagy ballisztikus rakéták gyártására szolgáló technológiát adjanak el Iránnak.

MTI

Comments are closed.