Forrás: Népszava

A kalózok ideje lejárt az Ausztrál Openen: a ciprusiak büszkesége, a tavalyi döntős Bagdatisz ugyanis hihetetlen gyenge játékkal idén a második kanyart sem élte túl. Marat Szafin ugyanakkor lassan annyi időt tölt el a pályán, mint más egy normális verseny alatt, ám ő várhatja a harmadik forduló megpróbáltatásait. A nőknél Mauresmo most sem viccelt, míg Serena Williams újabb győzelmet aratott.

A tavalyi év egyik meglepetésembere, Marcos Bagdatisz a tornát megelőzően kijelentette, itt az ideje, hogy nyerjen egy Grand Slam-tornát. Hát tegnap kiderült, erre legalább a Roland Garrosig várnia kell, hiszen a francia „gumiember”, Monfils olyan leckét adott a ciprusi kalóznak, hogy jobb tenisziskolákban dollárezreket kérnek el ilyenkor az oktatók. Az ifjú francia így máris készülhet hasonlóan „aggkorú” honfitársa, Richard Gasquet ellen, aki szintén fantasztikus formában játszotta le eddigi két találkozóját. Roger Federer szokásos laza teniszével köszönte meg a svéd Björkmannak, hogy eddig versenyben volt. A harmadik meccse azonban nem lesz ilyen egyszerű, hiszen már a rajtgépben térdel a tavalyi US Open meglepetésembere, az orosz Juzsnyij.

Az amerikaiak nagy kedvence, Andy Roddick most jobban figyelt a részletekre, a neki jutott „gall kakast” három simában búcsúztatta. Ám a következő körben felkötheti azt a bizonyos fehérneműt, ugyanis a sorozatban második ötszettes meccsét abszolváló Marat Szafin tornyosul előtte. A két évvel ezelőtti bajnok kis híján megint elszórakozta a mérkőzését a csak szűk családi körben ismert izraeli Dudi Sela ellen, ám esőisten megkönyörült az oroszon, amikor az két pontra állt a kieséstől. Amikor visszatértek a pályára, Szafint átjárhatta valami, hisz innentől kezdve labdaszedővé degradálta szerencsétlen Selát. A spanyolok viszont elvesztették egyik vezérüket: Ferrero nagy mérkőzésen kapott ki a thaiföldi Udomchokétól.

A hölgyek versenyében továbbra sincs túl nagy izgalom: nyernek azok, akiknek nyerniük kell. Mauresmo címvédőhöz méltó játékkal lépett a következő körbe, míg a nagy visszatérő, Serena Williams folytatta diadalútját, ezúttal Kremer ellen nyert két játszmában. Valószínűleg a második héten azért itt is láthatunk majd késhegyre menő csatákat, ám addig a nagyok nyugodtan az öltözőben hagyhatják a dezodoraikat, ugyanis legfeljebb naptejre van szükségük az ausztrál nyárban.

B. M. L.

Comments are closed.