Forrás: Magyar Hírlap

Tiltakoznak az Európában élő hinduk azon német terv ellen, amely az Európai Unió egész területén betiltaná náci jelképeket, noha a horogkereszt a hindu vallásban az egyik legszentebb békeszimbólum.

Egy hindu küldöttség a Nagy-Britanniában, Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban és Olaszországban élő hinduk képviseletében az Európai Unió valamennyi tagállamát, az Európai Bizottságot és az Európai Parlamentet is felkeresi, hogy támogatást szerezzen a német tervet ellenző uniós lobbicsoportnak.

„A horogkereszt ötezer éve a béke jelképe. Pont az ellenkezőjét jelképezi mindannak, amire Hitler fölhasználta” – méltatlankodott Ramesh Kallidai, a nagy-britanniai Hindu Fórum tagja. Hozzátette, nem vonja kétségbe, hogy Németországot, ahol riadót fújtak a szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmények elszaporodása nyomán, jó szándék vezérli, amikor be akarja tiltani a jelképet, amely egyébként szanszkritül annyit tesz, „győzedelmeskedjék a jó”.

Németország tervbe vette, hogy az EU e félévi soros elnökeként az összes EU-tagállamnál kezdeményezi, hogy nyilvánítsák bűncselekménnyé a holokauszttagadást és a náci jelképek használatát.

MTI

Comments are closed.