Forrás: Emih

Dacára a durrdefektnek, mégis megvolt a Brisz

    Eredetileg úgy volt, hogy ezen a vasárnapon Köves Slomó szofér „get”-et, váló levelet fog írni. Az élet azonban közbeszólt. Munkácsról érkezett a meghívás egy örömteli eseményre… Képek

Erre a napra vált esedékessé a Toback család, Ezra és Noémi újszülött fiúgyermekének körülmetélése és névadása. Mivel Munkács környékén nem akadt szakképzett mohél, a választás Köves Slomóra esett. Elhalasztani a briszt nem lehetett. Így Slomónak utaznia, a Bész Dinnek pedig egy másik szofér után kellett néznie. Az Ábrahám közösségébe felvett gyermek az Efrájim ben Ezrá nevet kapta. A Szándek szerepét Lebovics Ábrahám, a munkácsi hitközség elnöke töltötte be.

  A szertartásra a hitközség szociális éttermében került sor, amelyet a New Yorkban élő Róth Alex nagylelkű támogatásával létesítettek és működtetnek ma is, és ahol több tucat zsidó naponta, térítésmentesen étkezhet. Alex testvére Róth György pedig a budapesti Chábád jótékony és nagylelkű segítője és támogatója. Az útra Köves Slomót Boros Péter (Mendel) kísérte el. A határon eltöltött több órás várakozás és az igencsak hepe-hupás kárpátaljai úton történt dúrdefekt ellenére Köves rabbinak és kísérőjének sikerült időben megérkezniük.

MÁZL TOV A TOBACK CSALÁDNAK!

 

Comments are closed.