Forrás: HETEK

Egy svájci hotel vendégkönyvének nemrégiben felfedezett tanúsága szerint Freud, az állítása szerint „hőn szeretett” feleségének lánytestvérével töltött két hetet, akivel, mint házastársak jelentkeztek be 1898 augusztusában a 11-es szobába. A történészek által csak pletykaként emlegetett „freudi” kapcsolat Minna Bernays-szel, melyet tanítványa, Jung is megemlített Minnára hivatkozva, immáron bizonyítást nyert.

Freud hódolójaJung szerint Minna „nagyon jól néz ki és bűntudat gyötri Freuddal való kapcsolata miatt…. Egyszer Freud, feleségével és Minnával álmodott, de többet nem akart elárulni, nehogy a tekintélyét kockára tegye.” Freud sógornője egyébiránt a Freud családdal lakott, azért, hogy segédkezzen a házkörüli teendőkben és a gyermeknevelésben.

Sigmund Freud, a pszichoanalízis kidolgozója szerint „a személyiség belső ösztönző ereje alapvetően szexuális természetű”. Freud még Mózes és Isten kapcsolatát is a szexualitásból vezette le. Az immár bizonyítottan házasságtörő Freud a zsidó-keresztény erkölcsiséget ember és természetellenesnek állította be, az önuralomról, önmérsékletről pedig egyszerűen csak mint „szexuális elfojtásról” beszélt.

Forrás: Herald Tribune/Új Exodus

Comments are closed.