Forrás: Index

Megállapodást írt alá Hiller István oktatási és kulturális miniszter a magyar kormányzat és a holokauszt-kutatással foglalkozó Jad Vasem Intézet közötti együttműködésről.

Mint azt Hiller István telefonon az MTI-nek elmondta, a megállapodás értelmében 2007-től kezdve a jeruzsálemi Jad Vasem, az izraeli holokuaszt-kutatás legfontosabb intézménye, illetve holokauszt-emlékhelye Magyarországról évente 40-50, történelmet és magyart oktató tanárt lát vendégül, akik egyhetes látogatásuk alatt betekintést nyerhetnek a világ legjelentősebb holokauszt-múzeumába, megismerkedhetnek a holokauszt-kutatás módszerével és a legújabb eredményekkel.

A miniszter elmondta: egyetértésre jutottak abban, hogy pedagógusok mellett magyar újságíróknak is lehetőséget nyújtsanak a Jad Vasem Intézet munkájának megismerésére. Mivel mindkét fél támogatta az ötletet, 2007 nyarától az Oktatási és Kulturális Minisztérium szervezésében magyar újságírók látogathatnak el a jeruzsálemi intézménybe.

A megállapodás ezenkívül kiterjed tudományos kutatásokra, a 2004-ben Budapesten felavatott Holokauszt Emlékközpont, illetve a Jad Vasem közötti kapcsolatok elmélyítésére is.

Comments are closed.