Forrás: NOL

NOL * Népszabadság Online * 2007. január 13.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 elítéli a Jobbik Magyarországért Mozgalom – Párt által létrehozott ciganybunozes.com honlapot.

Az oldal üzemeltetői olyan cikkeket, publikációkat közölnek, amelyekben a cigány népességet mint kollektív bűnösöket jelenítik meg. Hangvételük sok esetben nyíltan uszító, felháborítóan általánosító, és a „cigánybűnözés” kifejezéssel az egész etnikumot megsértik – hangoztatja a Munkáspárt 2006 közleménye.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom – Párt egyoldalúan, nem az összes tény figyelembevételével közelíti meg a problémát, hasonlóan mint a II. világháború előtti szélsőjobboldali erők, csak most nem a zsidóságban, hanem Magyarország legnagyobb lélekszámú etnikumában, a cigányságban vélik megtalálni ellenségképüket, a társadalmi problémák elsőszámú okozóit – olvasható a Munkáspárt 2006 felhívásában.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 a demokratikus értékek védelme érdekében elhatárolódik a Jobbik Magyarországért Mozgalom – Párttól, és ezt elvárja a Jobbikkal választási szövetségre lépett Fidesztől is.

(OS)

Comments are closed.