Forrás: Magyar Hírlap

Robbantással fenyegette meg a prágai egyházi iskolákat egy ismeretlen, de a rendőrség az épületeket átvizsgálva semmiféle robbanószerkezetet nem talált – közölte pénteken a prágai rendőrkapitányság.

Az ismeretlen, akinek a kilétéről a hatóságok egyelőre nem tudnak semmit, csütörtök délután levélben figyelmeztette a hatóságokat, hogy bombát helyezett el a prágai egyházi iskolák egyikében.

„A fenyegetést közepesen veszélyesnek minősítettük, s a kormány mellett működő bizottság azonnal határozott a megfelelő intézkedésekről” – mondta újságíróknak pénteken David Kubalák, s rendőrparancsnokság szóvivője.

A tűzszerészek 34 keresztény egyházi iskolát vizsgáltak meg az éjjel, de bombát egyikben sem találtak. A széles körű akció pénteken délelőtt befejeződött. Mirek Topolánek kijelölt miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva példásnak minősítette a rendőrség intézkedéseit.

„Nem lehet lebecsülni az ilyen fenyegetéseket. Nagyjából olyan fajsúlyú dologról volt szó, mint tavaly szeptemberben, amikor a zsidó emlékhelyeket fenyegették meg” – mondta a közszolgálati rádióban Vladislav Husák országos rendőrkapitány. „Nem egyszerű levélről van szó. Aki azt írta, láthatóan jól tudja, miről beszél” – jegyezte meg Husák. Hozzátette: a névtelen levelet a prágai rendőrparancsnokság kapta meg. További részleteket nem közölt.

Az érintett iskolák igazgatóinak döntése alapján több oktatási intézetben pénteken szünetelt a tanítás, nehogy veszélynek tegyék ki a gyerekeket.

Forrás: MTI

Comments are closed.