Forrás: hirszerzo.hu

2007. január 12. 19:35

Hiller István oktatási és kulturális miniszter hivatalos látogatásra pénteken éjjel Izraelbe utazik – közölte a tárca sajtófőnöke az MTI-vel.

A miniszter vezető izraeli tisztségviselőkkel tárgyal, valamint részt vesz egy lovári nyelvű imatábla avatásán Jeruzsálemben. A tábla a holokauszt roma áldozatainak állít emléket az Olajfák hegyén lévő Miatyánk karmelita kolostorban – olvasható Gulyás Erika pénteki közleményében.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint Hiller István és Juli Tamir izraeli oktatási, kulturális és sportminiszter megállapodást ír alá arról, hogy további három évre, 2010-ig szólóan megújítják a Magyar Köztársaság és Izrael állam között 1990 óta fennálló Kulturális, Oktatási és Tudományos Együttműködési Egyezményt, és folytatják az ennek végrehajtását szolgáló oktatási csereprogramot.

A program közoktatási, felsőoktatási és nemzetközi szervezeteken belüli együttműködési lehetőségeket nyit meg a két ország között. Az oktatási és kulturális miniszter találkozik Amir Perec védelmi miniszterrel és Simon Peresz miniszterelnök-helyettessel, valamint Izrael állam askenáz főrabbijával, Jona Metzgerrel. (MTI)

Comments are closed.