Forrás: Magyar Hírlap

Tenisz

Elkészítették az év első Grand Slam-versenyének, a hétfőn kezdődő ausztrál nemzetközi bajnokság kiemelési listáját. A férfiaknál természetesen Roger Federer áll a lista élén, a nőknél viszont a világranglista-vezető Justine Henin-Hardenne távolmaradása miatt az orosz Marija Sarapova az első kiemelt. A férfiak kiemeltjei között ott van a világranglista első harminckét helyezettje, a nőknél Heninen kívül az orosz Anasztaszja Miszkina (16.) és a visszavonulását már korábban bejelentő Lindsay Davenport (25.) hiányzik. A nevesebb játékosok közül nem indul Venus Williams, Mary Pierce, a tavalyi elődöntős Nicolas Kiefer, az angol Tim Henman, az ausztrál Mark Philippoussis, de rajtuk kívül is vannak sérültek.

Közben megkezdődtek a selejtezők, és három magyar lépett pályára. A nők első fordulójában a világranglistán 185. Szávay Ágnes 4:6, 6:4, 8:6-re győzte le a lengyel Sakowiczot. Nagy Kyra (137.), a selejtező 20. kiemeltje 6:2, 6:4-re verte a tajvani Csuang Cse-jünt. Gubacsi Zsófiának (178.) viszont már befejeződött a verseny, miután 6:1, 7:5-re kikapott a luxemburgi Anne Kremertől.

Az első tizenhat kiemelt.

Férfiak: 1. Federer (svájci), 2. Nadal (spanyol), 3. Davigyenko (orosz), 4. Ljubicic (horvát), 5. Blake (amerikai), 6. Roddick (amerikai), 7. Robredo (spanyol), 8. Nalbandian (argentin), 9. Ancic (horvát), 10. Gonzalez (chilei), 11. Bagdatisz (ciprusi), 12. Haas (német), 13. Berdych (cseh), 14. Djokovic (szerb), 15. Murray (brit), 16. Ferrer (spanyol). Nők: 1. Sarapova (orosz), 2. Mauresmo (francia), 3. Kuznyecova (orosz), 4. Clijsters (belga), 5. Petrova (orosz), 6. Hingis (svájci), 7. Gyementyjeva (orosz), 8. Schnyder (svájci), 9. Szafina (orosz), 10. Vaidisova (cseh), 11. Jankovic (szerb), 12. Csakvetadze (orosz), 13. Ivanovic (szerb), 14. Schiavone (olasz), 15. Hantuchova (szlovák), 16. Peer (izraeli).

FG

Comments are closed.