Forrás: hirszerzo.hu

2007. január 9. 13:05

A holdbéli ingatlanok 10 százaléka már az izraeliek tulajdonában van. Amióta a NASA bejelentette, hogy 2025-re Holdbázis felállítását tervezi, megnőtt a kereslet a kopár ingatlanok iránt a Holdon.

Az Egyesült Nemzetek Űregyezménye szerint államoknak tilos űrbéli területeket vásárolnia, viszont magánszemélyeknek szabad. A 70-es években egy amerikai férfinek, Dennis Hope-nak sikerült a törvényeket és az ingatlanjogot kihasználva a saját nevére íratni a Holdat és még számos bolygót.

Hope több éve árulja a holdbéli telkeit a Crazyshop internetes oldalon, mindössze 60 dollárért 500 négyzetméterenként. Decemberben, a NASA bejelentését követően a telkekre való kereslet jelentősen megnőtt, különösen Izraelben, ahonnan 1000 új vevő jelentkezett. Tom Wegner a Crazyshop szóvivője elmondta, hogy jelenleg 10 millió angol holdnyi (73 milliárd négyzetméter) terület van magánkézben.

Wegner szerint egy holdtelek nem drága és egyedi ajándék is lehet. Egyesek pedig úgy gondolják, hogy remek befektetés, amiből profitálhatnak az unokáik.

A Shake rovat híreit a Spicy Press Hírügynökség szolgáltatja.

Comments are closed.