Röviden

sofar, 2007. január 08. 23:35  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2007. január 9.

Feloszlik a Vészfék Mozgalom

Eláll a vasúti vészfékek meghúzásának szándékától a Vészfék Mozgalom, s ezzel megszűnik az a csoportosulás is, amelyet az utazási kedvezmények megváltoztatása miatti tiltakozás céljával hívtak életre. „Belátjuk, hogy a vasúti szerelvényeken a vészfékek meghúzása balesetveszélyes lehet” – írták a szervezők közleményükben. A mozgalom egyúttal bejelentette megszűnését is. (MTI)

Az MTA a bolsevizmusról

Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke helyett az Akadémia kommunikációs igazgatója válaszolt Wirth Ádámnak, a Magyarországi Munkáspárt 2006 központi bizottsága tagjának levelére. A munkáspárti filozófus kifogásolta, hogy Vizi a közrádiónak nyilatkozva kizárta a marxizmust a tudományos értékek sorából, továbbá a náci ideológiával állította párhuzamba. Tegnap Fábri György kommunikációs igazgató közleményben tudatta, hogy az MTA elnöke arra utalt, hogy a kommunista eszmekörre hivatkozó bolsevizmus – tehát nem a marxizmus – és másik oldalról a nácizmus egyaránt az emberiesség és emberi sokféleség eltiprásának kísérletével mutatta meg életidegenségét. (Hírösszefoglalónk)

Thürmer: Igazi baloldalit az MSZP élére!

Nem egy megtépázott tekintélyű, neoliberális gazdaságpolitikát folytató vállalkozót kellene az MSZP új elnökének választani, hanem egy igazi baloldali politikust – közölte a Magyarországi Kommunista Munkáspárt elnöke tegnap. Thürmer Gyula rossz ötletnek nevezte Gyurcsány Ferenc pártelnöki jelölését. (MTI)

Tiltakozásokat szült Morvai Krisztina cikke

Számos ismert oktató, teológus, újságíró csatlakozott a Wesley János Lelkészképző Főiskola oktatói által kiadott nyilatkozathoz, amely Morvai Krisztina antiszemitának tartott megnyilatkozása ellen tiltakozik. Morvai Krisztina, az ELTE büntetőjogi tanszékének docense a Népszava december 21-i számában két részre osztotta Magyarország lakóit: kártékony és bűnöző „magukfajtára”, és „egyhazájú”, humánus értékeket képviselő „magunkfajtára”. (Hírösszefoglalónk)

Comments are closed.