Forrás: hirszerzo.hu

2007. január 8. 08:44

Eddig senki sem mondta le tervezett thaiföldi útját a magyar turisták közül, és a külügyminisztérium sem sorolta a nem javasolt országok közé Thaiföldet. Utazási szakértők szerint a terrorakciók vagy természeti katasztrófák után zuhanó árak sokakkal elfeledtetik a veszélyeket, és hamar megnő a kereslet az érintett térségbe szervezett utak iránt.

Ha valaki befizet egy útra, de időközben nem javasolt térségnek nyilvánítják az országot, az utazási irodának vissza kell fizetnie a pénzt annak, aki lemondja az utat. Ha a régió a második kategóriába, azaz a „fokozott biztonsági kockázatot rejtő” térségek közé kerül, a befizetett összegnek csak egy részét láthatja viszont a megrendelő.

Szintén ezek a szabályok érvényesek akkor, ha már az utazás tervezésekor lehet tudni, hogy a nem javasolt úticélok közé tartozik az adott ország – írja a Világgazdaság.

A külügyminisztérium listáján jelenleg 23 nem javasolt, és 60 „rizikós” ország szerepel. Utóbbi kategóriába tartozik Thaiföld néhány tartománya, csakúgy mint a közkedvelt célpontnak számító Törökország, Egyiptom, vagy Izrael. Ezekbe az országokba körülbelül a turisták 5 százaléka utazik, és az irodák különös figyelmet fordítanak arra, hogy folyamatos kapcsolatban maradjanak a helyi és magyar érintett szervekkel. (Független Hírügynökség)

Comments are closed.