Forrás: NOL

Szerda

Népszabadság * Uj Péter * 2007. január 3.

„Egy önmagára kicsit is adó, a nemzetpolitikai kérdést helyén kezelő mai európai nemzetnek szüksége van arra, hogy a jelenlegi körülmények között az intézményesített párbeszéd és az együttműködés kérdéseit olyan szinten szabályozza, ami szomszédsági érdekeket nem sért, de mégis megtalálja az együttműködés megfelelő fórumait.”

(Szili Katalin 2006. december 31-én az MTI-nek)

Én magamra kicsit is adok, néha kapok is, persze, és minden körülmények között európai értelembe” veszem magam a jelenlegi körülmények között, izomból, kajakra, és olyan szinten szabályozom, bakker, az intézményesített párbeszédet helyén kezelő kereteket, hogy a fal adja a másikat, de azt azér” már én se gondoltam volna, hogy alig telik (sőt: tellik) el néhány óra az újévből, és máris megszületik a „modern nemzetpolitika” fogalma.

És még előttünk 362 kemény nap.

Vajon hány napot kell még várnunk arra, hogy megalkottassék (-tattyék) az Orbán-közeli agytrösztben egy új, kábé fél évig érvényes Fidesz-fogalom a bankárkormány, a pénztőke és a spekulatív tőke meg a hazugságkormány után? Lehetne buzikormány, mondjuk, és akkor ebben kiegyezhetnénk legalább 2010-ig. Rövid, kifejező, hatásos, és Szijjártó Péternek kifejezetten jól állna, amikor naponta hatszor ismételgetné.

És mit licitál majd rá a jó őszödi minelnök, a drága, blogján, persze, a háromdimenziós baloldali politikára, a progresszióra meg az új reformkorra? Négydimenziós reformprogressziót, nyilván, lárifárival és néhány kurvával, igény szerint.

Vagy előrukkol-e valamivel a hiteles jobbközép erő? Tudják, amelyik komplett idiótákkal küzd a normális Magyarországért, és a nagy identitáskeresésben mintha elkapta volna a Xénia-lázat.

És lesz-e a cigánybűnözést bemutató európai értelemben vett pártweboldal, esetleg olyan is, amely zsidók viselt dolgait mutatja be? (Főleg a bankok, a médiák és a keresztény kislányok vonatkozásában.)

Maradjanak velünk, ne kapcsolják el ezt az évet! Meglephet még minket Torgyán József egy újabb vallástörténeti alapművel, és Anettkáról is kiderülhet, hogy valójában ő Fekete Pákó anyja. Érdemes lesz figyelni a lapokat.

Comments are closed.