Forrás: Magyar Hírlap

Palesztin fegyveresek két rakétát lőttek ki csütörtökön a Gázai övezetből Izrael területére, a becsapódó lövedékek azonban senkit sem sebesítettek meg – közölte az izraeli hadsereg.

Mint egy katonai szóvivő elmondta, a rakéták a dél-izraeli Szderót városától nyugatra, lakatlan területen értek földet, így nem okoztak anyagi károkat és nem tettek kárt emberéletben sem.

Ehud Olmert izraeli kormányfő szerdán bejelentette: a zsidó állam felújítja a célzott, precíziós támadásokat a palesztin rakétaindító egységek ellen, mindamellett tartja magát az egy hónapja kötött tűzszünethez a Gázai övezetben. A precíziós támadások felújítását azután rendelte el Olmert, hogy súlyosan megsebesült két izraeli tizenéves egy Kasszám rakétától, amelyet a Gázai övezetből lőttek ki kedd éjjel Szderótra. Ezek voltak az első sebesülések, amelyeket palesztin rakéta okozott a tűzszünet november 26-i életbe lépte óta, jóllehet azóta már több mint hatvan ilyen rakétát lőttek ki izraeli területre.

Izrael a tűzszüneti megállapodásnak megfelelően kivonta katonáit a Gázai övezetből és vállalta, hogy nem támad ottani célpontokat; a palesztinok arra kötelezték magukat, hogy nem indítanak rakétatámadásokat Izrael ellen.

Forrás: MTI

Comments are closed.