Forrás: Népszava

Haladó hagyományainkat folytatva ezúttal is felhajtottuk az utóbbi hónap gyöngyszemeit: kiderül, hogy mit mondott Gyarmati Kárpátiról, hogy mit kellene Székely Éva szerint tennie az országnak, illetve az is, hogy Csötönyi bokszelnök kit akasztana fel.

„Jóban vagyok Kárpátival, de hazudik. Engem ne keverjen ebbe bele, egye meg, amit főzött!”

Gyarmati Dezső egykori csapattársáról, miután Kárpáti György azt állította: Zádor Ervin, a Melbourne-i olimpia pólós hőse azt mondta neki, hogy addig nem jön haza Amerikából, amíg Gyurcsány a miniszterelnök.

„Ronaldinho olyan futballista, akiért gyalog is elmennék Barcelonába. Nemcsak a játéktudása, emberi tulajdonságai miatt is tökéletesen illene a Bayern Münchenhez, de sajnos nincs realitása a szerződtetésének.”

Uli Hoeness, a Bayern München labdarúgócsapatának menedzsere.

„David Beckham aranyos srác, jó futballista, de sajnos vele jönne a felesége is, aki hetente címlapra kerül valamilyen botránya vagy hisztije miatt. Ez viszont nem hiányzik nekünk, ezért Beckham szerződtetése sem szerepel a terveink között.”

Ugyanő, ugyanarról.

„Gyermekkoromban a csillaghegyi strandon arról álmodoztam, hogy egyszer a dobogón állok, és a tiszteletemre játsszák el a magyar himnuszt. A nehéz évek idején nem gondoltam, hogy ez valaha is valóra válik. Helsinkiben azonban a magyar CSAPAT megsokszorozta erőmet. A CSAPAT, amelyik zsidók, cigányok, svábok, kitelepített családok gyermekeiből állt, fantasztikus módon egyesült erővel egyet akart!”

Székely Éva, miután Pete Sampras társaságában átvehette a Nemzetközi Fair Play Bizottság Életműdíját.

„Micsoda csodálatos tett volna, ha az ország jövője, a nemzet felemelkedése, az itt élő emberek jóléte, boldogulása érdekében olyan összefogás alakulna ki, ahogyan mi összefogtunk 1952-ben, Helsinkiben, és az olimpiai csapathoz hasonló egységes gárdát alkotnánk.”

Ugyanő, ugyanakkor.

„Mocskos és sportszerűtlen az államtitkári rendelet!”

Csötönyi Sándor, miután megtudta, hogy a világ- és Európa-bajnok Kovács Mária eredményei nem számítanak az eredményalapú állami pénzelosztásnál.

„Jó volna tudni, jön-e muníció, vagy olyanok leszünk, mint a vadászkutya, aki csak ugathat a vadászaton, de nem lőhet.”

Csötönyi puffogása, 2. rész.

„Nem leszek öngyilkos emiatt, bár a cukrom felment tizenkettőre, amikor kiderült, hogy még mindig nincsenek meg a konkrét számok az állami támogatás mértékéről.”

Csötönyi puffogása, 3. rész.

„Aki ezt kitalálta, azt fel kéne akasztani.”

Csötönyi sommás véleménye a Nemzeti Utánpótlás-nevelő Intézet beolvasztásáról.

„Azt várom, hogy jó alaposan összevernek.”

Majoros István olimpiai bajnok birkózó arra a kérdésre, hogy mit vár magától a K1-es viadalon Japánban.

Vincze Attila gyűjtése

Comments are closed.