Forrás: Népszava

Izrael célzott rakétatámadásokat akar végrehajtani mindazon palesztinok ellen, akik rakétákkal támadják Izrael területét. Ehud Olmert irodájában ugyanakkor azt is közölték: Tel-Aviv továbbra is tartja magát a tűzszünethez.

A palesztin fegyveresek elleni műveletek felújítását azután rendelte el a miniszterelnök, hogy súlyosan megsebesült két izraeli tizenéves egy Kasszám rakétától, amelyet a Gázai övezetből lőttek ki kedd éjjel Szderót városára. Ezek voltak az első sebesülések, amelyeket palesztin rakéta okozott a tűzszünet november 26-i életbe lépte óta, jóllehet azóta már több mint hatvan ilyen rakétát lőttek ki izraeli területre. A keddi támadást az Iszlám Dzsihád vállalta magára.

A hadsereg „utasítást kapott, hogy helyi szinten lépjen fel a rakétaegységek ellen – hangzik a miniszterelnöki hivatal közleménye, amelyet Olmert és a biztonsági főnökök tanácskozása után adtak ki. Olmert hivatala azt is bejelentette, hogy a kormányfő január 4-én a vörös-tengeri Sarm-es-Sejk üdülőhelyen találkozik Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel. A tárgyalások napirendjét még nem ismertették.

Népszava online

Comments are closed.