Forrás: Magyar Hírlap

Kötél általi halálra ítélte egy jordániai katonai bíróság azt a férfit, aki ez év szeptemberében a jordániai fővárosban, Ammánban nyugati turistákra támadt és meggyilkolt egy brit turistát.

A 38 éves vádlott, Nabil Ahmed Dzsaúra palesztin menekült, aki a jordániai főváros, Ammán külvárosában egy táborban született. Ez év szeptemberében tüzet nyitott nyugati turisták egy csoportjára, miközben Allahot éltette. A lövedékek egy brit állampolgár életét kioltották, két másikat pedig megsebesítettek. Megsérült egy holland, egy új-zélandi és egy ausztrál turista is, valamint a jordániai rendőrség egy tagja.

Tisztviselők elmondták: a kihallgatások során kiderült, hogy a férfi tettét az izraeli hadsereg Libanon és a Gázai övezet elleni, nyugati és amerikai támogatással végrehajtott hadműveletei váltották ki, és az illetőnek nincs kapcsolata semmilyen politikai szervezettel.

Később a bíróságon maga is beismerte, hogy az arabokkal szembeni nyugati politika gyűlölete vezérelte. Egyúttal bosszút akart állni két testvéréért, akik 1982-ben Libanonban, egy izraeli támadásban vesztették életüket.

MTI

Comments are closed.