Forrás: Magyar Hírlap

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök kijelentette, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Izrael eltűnésre vannak ítélve – jelentették szerdán iráni hírügynökségek.

Ahmadinezsád a nyugat-iráni Dzsavándúrban mondott beszédében kifejtette, hogy az irániak, mint Istent követő népek, fennmaradnak, míg az Istentől eltávolodott hatalmak el fognak tűnni a földről, akárcsak a fáraók. „Jelenleg az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Izrael vannak eltűnésre ítélve, mivel eltávolodtak az isteni tanításoktól” – tette hozzá.

Az iráni elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy nem lehet megfosztani népét a nukleáris energiához való jogtól. (A nagyhatalmak éppen most próbálnak megállapodni az iráni atomprogramot elítélő szankciókat tartalmazó határozatról.)

Kedden Kermánsáhban tartott beszédében Ahmadinezsád amiatt bírálta a nyugati hatalmakat, hogy tetteik szemben állnak Jézus Krisztus tanításaival. „Ha Jézus élne, vajon helyeselné-e a nagyhatalmak cselekedeteit?” – tette fel a kérdést a perzsa állam vezetője. Hozzátette továbbá, hogy „ha Isten is úgy akarja, Jézus hamarosan visszatér a földre a tizenkettedik imám mellé, hogy véget vessenek az igazságtalanságoknak”.

A síita muzulmánok Mohamed próféta tizenkettedik utódjának, a világot megmentő Mahdi imámnak a visszatérésében hisznek.

MTI

Comments are closed.