Forrás: Stop!

Nem vesz Combinókat Izrael a rossz budapesti tapasztalatok miatt? Időpont: 2006-09-04 17:45:46

A Közel-Keleten árgus szemekkel figyelik a budapesti Nagykörút forgalmát és azt, miként válnak be hazánkban a Combino villamosok.

Lehet, hogy hamarosan a budapesti Combinók sorsa alapján döntenek az izraeli villamosokról, ugyanis Tel-Avivban jelenleg folyik az első villamosvonal kialakítása, illetve az erről szóló pályázatok elbírálása – tudósít a Magyar Rádió honlapja. A kérdésben döntő bizottság legutóbbi ülésén az egyik fontos ügy a Siemens gyártotta Combinók rossz tapasztalatainak tanulmányozása volt, ugyanis a tenderen résztvevő egyik cég ilyen villamosokkal oldaná meg Tel-Aviv tömegközlekedését.

Tel-Avivban elhangzott, hogy a budapesti tapasztalatok milyen kedvezőtlenek, hogy rövid idő után kénytelenek voltak kivonni a forgalomból a Combinókat. A legutóbbi hatórás ülésen az illetékesek végül elodázták és elhárították a kérdés megvitatását, mert mint mondták, a kivitelezést elnyerő vállalkozás hatalmas pénzügyi garanciát vállal a villamosvonalak sikeres üzembe állítása fejében, és ha a győztes cég munkája nem felel meg a követelményeknek, akkor ez súlyos összegekbe kerül nekik.

Stop!

Comments are closed.