Forrás: hirszerzo.hu

2006. szeptember 4. 20:07

Szekeres szerint az új vezetési struktúra és szervezetek kialakításával együtt az alakulatoknál jelenleg szolgáló 15-16 ezer katona létszámát a honvédség összlétszámának arányához viszonyítva növelik.

Integrált parancsnokság létrehozása mellett döntöttek honvédségi vezetés döntéshozatali rendszerének javítása érdekében a jelenlegi parancsnokságok helyett – erről Szekeres Imre honvédelmi miniszter beszélt Pápán.

Szekeres Imre elmondta: ennek egyik székhelye Székesfehérvár lesz, a speciális, légtérvédelemmel kapcsolatos szakmai feladatok végrehajtása pedig Veszprémben marad.

Változtatnak a Hadkiegészítő Parancsnokság szervezetén is. Terveik szerint két Hadkiegészítő Parancsnokság lesz, az egyik Szolnokon, a másik pedig Veszprémben.

Szekeres szerint az új vezetési struktúra és szervezetek kialakításával együtt az alakulatoknál jelenleg szolgáló 15-16 ezer katona létszámát a honvédség összlétszámának arányához viszonyítva növelik. A csapatok jelenlegi 80 százalékos feltöltöttségét 2007-ben 100 százalékosra emelik.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta azt is, hogy javaslatára a kormány a múlt hét végi ülésén döntött arról, hogy a minimum 20 év szolgálati viszonnyal rendelkezők nyugellátási rendszere ne változzon.

Szekeres Imre a magyar katonák külföldi szerepvállalásáról szólva elmondta: a kormány fontosnak tartja, hogy béke legyen a Közel-Keleten, ezért támogatja az ENSZ fegyverszüneti egyezményének érvényesítését, Izrael és Libanon békéjét. Hozzátette: Magyarország annyit vállal, amit teljesíteni tud, de amit vállalt, teljesíti. (MTI)

Comments are closed.