Forrás: NOL

NOL * Népszabadság Online * 2006. szeptember 1.

Több órás szembenállás után az izraeli rendőrség elfogott egy palesztin férfit, aki behatolt Nagy-Britannia tel-avivi nagykövetségének parkolójába, és öngyilkossággal fenyegetőzött, ha nem kap politikai menedékjogot – közölte az 10. Csatorna izraeli televízió és a brit külügyminisztérium.

“A (behatoló) személyt az izraeli rendőrség elfogta” – közölte Londonban a brit külügyminisztérium szóvivője. Nyolc órás tárgyalás után a rendőrség különleges egységei léptek közbe, és ártalmatlanná tették a férfit. Kiderült, hogy a nála lévő fegyver, amellyel állítása szerint meg akarta ölni magát, műanyag játék pisztoly volt. Az őrizetbe vétel során senki sem sérült meg. A rendőrség megkezdte a kihallgatását – közölte Miki Rozenfeld rendőrségi szóvivő.

A behatoló, Nadim Indzsaz, az incidens előtt pár nappal izraeli riporterekkel azt közölte, hogy “rendkívüli lépésre” készül. Az újságírók kiderítették róla, hogy korábban az izraeli biztonsági szolgálat informátora volt. Izraelben jogcím nélkül tartózkodott, a bírósághoz is fordult, hogy engedélyezzék számára az izraeli tartózkodást. Az izraeli hatóságok felszólították: költözzön vissza Ciszjordániába, ahol viszont a palesztinoktól kapott halálos fenyegetést, ezért Nagy-Britanniában akart új életet kezdeni. (MTI)

Comments are closed.