Forrás: RTL Klub

Izraeli kommandósok rohamozták meg a tel-avivi brit nagykövetséget, hogy elfogják azt a palesztin férfit, aki fegyverrel akart Nagy-Britanniától menedékjogot kérni. Mint kiderült, a férfinál játékpisztoly volt.

A palesztin férfi a brit nagykövetség parkolójában húzta meg magát. A nyolc óra alatt, amíg odabent volt, még interjút is adott egy tévé csatornának. Azt mondta, öngyilkos lesz, ha nem mehet Londonba. Mint kiderült, korábban az izraelieknek adott információkat, emiatt nem mehet vissza Ciszjordániába, mert megölnék, ugyanakkor az izraeliek sem akarták befogadni.

A diplomáciai egyeztetés után a kommandósok engedélyt kaptak a britektől az akcióra. Először sörnek látszó italt kapott. A rendőrök még látványosan köszöntötték is a férfit. Majd némi élelemmel csalogatták elő. Figyelmetlenségét kihasználva aztán megindították a rohamot a rendőrök.

Lövés nem dördült, könnyedén elfogták a férfit, akinek nem valódi revolver, hanem csak egy műanyag játékpisztolya volt. A palesztin férfit aztán őrizetbe vették, és bíróság elé fogják állítani, így egyelőre úgy tűnik, Izraelben marad.

Comments are closed.