Forrás: NOL

NOL * Népszabadság Online * 2006. augusztus 31.

Auschwitzi látogatásra hívta Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt Noah  Flug, a holokauszt-túlélők izraeli szervezetének elnöke – adta hírül  csütörtökön a Háárec izraeli napilap.

A Center of Organizations of Holocaust Survivors in Israel (COHSI) nevű szervezet vezetője levelében azt írta az iráni  elnöknek, hogy elnökké válása óta “nagy figyelemmel követjük   közéleti szerepléseit és rasszista megnyilatkozásait, valamint azt a  tényt, hogy Ön sorozatosan tagadja a holokausztot.”

Noah Flug – aki maga is az auschwitzi haláltábor túlélője –  utalt az iráni elnöknek Angela Merkel német kancellárhoz küldött  írására, amelyben Ahmadinezsád azt bizonygatta, hogy a holokausztot  a szövetségesek találták ki Németország megszégyenítésére.

“Ez nem az első alkalom, hogy Ön kétségbe vonja hatmillió zsidó  meggyilkolását. Arra a nyilvánvaló következtetésre jutottam, hogy  Önnek teljes mértékben hiányoznak az ismeretei a témáról” – fejtette  ki levelében a holokauszt-túlélők izraeli szervezetének elnöke.

Flug kifejezte azirányú meggyőződését, hogy a holokauszt-túlélők  tanúvallomásait hallgatva csökkenni fog az iráni elnöknek a zsidók  iránti gyűlölete, és növekedni fog a béke iránti vágya.

A szervezet elnöke arra kérte továbbá a perzsa állam vezetőjét,  hogy hívja meg a holokauszt túlélőit arra a decemberre tervezett  iráni konferenciára, amelyben olyan témákról tartanak előadásokat,  mint “Az európai antiszemitizmus okai”, vagy a “Holokauszt és  Cionizmus”. Flug szerint a túlélők meghívása lehetővé tenné, hogy  “komoly és tényszerű eszmecsere alakuljon ki a kérdésről”.

(forrás: MTI)

Comments are closed.