Forrás: Stop!

Kofi Annan Bejrútba készül Időpont: 2006-08-26 17:57:33 Bejrútba érkezik hétfőn Kofi Annan ENSZ-főtitkár, hogy a libanoni vezetőkkel tanácskozzon a nemzetközi ENSZ-erők odatelepítéséről és a Szíriával közös határ biztosításáról – közölte egy libanoni hivatalos forrás.

Annan a tervek szerint tárgyal Fuád Szinjóra kormányfővel, Nabih Berri (síita) parlamenti elnökkel, Elias Murr védelmi miniszterrel és Michel Szleiman hadsereg-főparancsnokkal. Nem tervez viszont találkozót Emile Lahud államfővel, mert szíriai nyomásra történt megválasztásának szabályosságát az ENSZ vitatja- írja a híradó.hu.

A világszervezet főtitkárának kíséretében lesz Jean-Marie Guehénno, az ENSZ-békefenntartó műveletek osztályának (DPKO) vezetője és Terje Roed-Larsen, Annan közel-keleti különmegbízottja. A libanoni békefenntartás kérdései mellett bizonyára szóba kerül egyebek közt a síita Hezbollah által elrabolt izraeli katonák sorsa, s libanoni részről fölvetik az izraeli katonai jelenlét és blokád, valamint a vitatott hovatartozású, Izrael által megszállt Sebaa-tanyák ügyét.

 

Stop!

Comments are closed.