Forrás: Híradó

Több száz ember nézte meg a Boban Markovic Orchestra és Palya Bea közös koncertjét a Bakáts téren

Több százan voltak kíváncsiak a Boban Markovic Orchestra és Palya Bea közös koncertjére a Bakáts téren, amely a Kultucca programsorozat nyitónapjának legnépszerűbb eseménye volt. A középkor vásári látványossága, az utcaszínház elevenedett meg a Ráday utcában a Ráday Könyvesház előtt pénteken, a háromnapos programsorozat nyitó előadásában.

Közel száz felnőtt és gyerek foglalta el a műanyagszékeket az előadás kezdetére, amikor a társulat dobbal, síppal körbeparádézott a Ráday utca elején – így toborozva közönséget magának – és belevágott a népmesei elemekben bővelkedő műsorába. Zugman Zoltán, a Bab Társulat vezetője szerint a művészet lényege nem az, hogy unalmas legyen, az előadásaikról pedig úgy nyilatkozott, hogy a „szemnek látvány, a fülnek hallvány.” Ehhez méltóan, az óriás – két és három méter közötti – bábokkal, igazán látványos, népmesei, és némi La Fontaine-i elemeket tartalmazó előadásban részesítették a nézőket.

A saját magát „pánhungarista” mozgalomként aposztrofáló társulat fél órás műsora után Konrád György és Mészáros Andor írók (Nem) mindennapi irodalom című, nyilvános eszmecseréjét élvezhették a nézők. A Ráday Könyvesházban eközben Best of Hang-Szín-Ház címen a Rádiószínház legjobb hangjátékait adták elő: Parti Nagy Lajos Ibusárját és Szemző Tibor és Sári László Csoma Legendáriumát.

Az esti koncert előtt Buster Keaton – Charlie Chaplin kortársa és riválisa – kisfilmjeit vetítették, amelyekhez Darvas Ferenc szolgáltatott zongorakíséretet. A vasárnapig tartó programsorozaton fellép még a Görömbő Kompánia, Cseh Tamás, Másik János és Berecz András, valamint vendégek lesznek Bertók László és Závodi Pál, Márton László és Kőrösi Zoltán írók és a Baltazár Színház.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.