Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. augusztus 23.

Grass magyarázza múltját a lengyeleknek

Szülővárosa, Gdansk polgármesterének írt levelében magyarázza a háború utolsó hónapjaiban teljesített fegyveres szolgálatát Günter Grass, akinek Waffen-SS-múltja megdöbbenést keltett Lengyelországban is. A Nobel-díjas német író meleg hangú, helyenként megható levele választ ad számos kérdésre – idézte Pawel Adamowicz szavait a lengyel hírügynökség. (MTI)

Házkutatás a zaklatással vádolt izraeli elnöknél

Házkutatást tartottak az izraeli államfőnél az ellene szexuális zaklatás gyanújával folyó nyomozás keretében. A rendőrség iratokat és számítógépeket foglalt le Móse Kacav rezidenciáján és irodájában. Július 12-én rendeltek el rendőrségi nyomozást az államfő ügyében, aki ellen az elnöki hivatal volt alkalmazottja szexuális zaklatás miatt tett feljelentést. (MTI)

Hajsza az észak-koreai

bankszámlák után

A phenjani vezetés az elmúlt hónapok során tíz ország különböző pénzintézeteiben nyitott számlákat, hogy pótolja az USA által tavaly zároltatott makaói betéteket. Egy japán lap szerint a számlák főként vietnami, mongol és orosz bankokban vannak. A betéteket magánszemélyek nevére nyitották, hogy elkerüljék azok befagyasztását. A washingtoni finanszírozású Szabad Ázsia Rádió (RFA) közölte, hogy az észak-koreai állami vállalatok számláin kívül a magánbetéteket is zárolni fogják, mert a legális és az illegális tevékenység nem különíthető el egymástól. (Csoma Mózes)

Comments are closed.