Röviden

sofar, 2006. június 05. 22:15  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. június 6.

Kampány a képzési díj bevezetése ellen

Egyetemeken és főiskolákon kezd aláírás-gyűjtési kampányba az Ifjúsági Demokrata Fórum, ha a kormány nem vonja vissza a diplomásadóra vonatkozó elképzelését. Almássy Kornél, a szervezet elnöke szerint az utólagos tandíj bevezetése alkotmányossági problémákat is felvet. (MTI)

Ismét lesz Liberálisok Háza

Ismét felállítják a Liberálisok Házát, amely június 8-tól októberig, az önkormányzati választások végéig üzemel majd a belvárosi Városháza-parkban. Az átlátszó műanyag falú, sátortetős építmény a választásokat megelőzően az SZDSZ kampányközpontjaként működött. (MTI)

Demszky újraválasztása csak koalíciós jelöltként?

Demszky Gábor főpolgármester támogatottsága ugyan magas, ám újraválasztása csak akkor biztos, ha koalíciós jelöltként méretteti meg magát – mondta Horváth Csaba, az MSZP Budapesti Területi Szövetség alelnöke egy tévéműsorban. A politikus elmondta: a jövő héten adja át az MSZP az SZDSZ-nek azt a csomagot, amelynek elfogadását a szocialisták feltételként szabják Demszky támogatásához. Kis Zoltán, az SZDSZ ügyvivője viszont az önálló lista mellett foglalt állást. (MTI)

Aláírás a zsidó kisebbség elismertetéséért

Aláírásgyűjtést folytat a magyarországi zsidó kisebbség törvényi elismertetése érdekében a Társaság a Magyarországi Zsidó Kisebbségért Egyesület. Céljuk, hogy a kisebbségi törvényben felsorolt 13 hazai nemzeti kisebbséget az Országgyűlés egészítse ki a zsidó népcsoporttal. Mértékadó szociológiai felmérések szerint százezren élnek zsidók vagy zsidó származásúak az országban. (MTI)

Comments are closed.