Röviden

sofar, 2006. április 28. 23:12  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. április 29.

Kreml-párti tévék

Az orosz tévéadók egy „párhuzamos valóságot” mutatnak be, amelyben a Kremllel kapcsolatos információk pozitívak, míg a hatalom ellenzékéről szólók inkább negatívak, ha egyáltalán előfordulnak – olvasható ki egy orosz újságíró-szervezet felmérésének eredményéből, amelyet pénteken ismertettek. A közszolgálati televízió első csatornája által közölt hírek 91 százaléka Vlagyimir Putyin államfővel, illetve a hatalommal kapcsolatos, ezen belül 71 százalékuk a Kreml szempontjából pozitívnak tekinthető, és 28 százalékuk semlegesnek – állapítja meg a felmérés. Ezzel szemben ellenzékéről csak a televíziós hírek 2 százalékában esik szó, és inkább negatív értelemben. A tanulmány gyakorlatilag megerősíti, hogy Putyin hatalomra kerülésével az állam ismét ellenőrzése alá vonta az orosz médiumokat. Több tévé és lap azóta ténylegesen megszűnt, köztük a függetlenek is. (MTI)

Mustra Miskolcon

Az Országos Rádió- és Televízió Testület május 5-én és 6-án – ötödik alkalommal – kétnapos filmfesztivált szervez az általa támogatott filmek és televíziós produkciók bemutatására. Miskolcon, a Kossuth artmoziban, két nap alatt közel 50 órányi, mozikban ritkán vetített vagy éppen a televíziók által csak egyszer sugárzott alkotásokat láthatnak az érdeklődők. (Munkatársunktól)

Alibiblogger politikusok

Néhány nappal a választások második fordulója után eltűntek a világhálóról a kampány idején még igen aktív alibiblogger politikusok. Továbbra is kitartóak: a blogjában díszzsidózó, majd emiatt képviselőjelöltségéről is lemondó Pásztor Tibor MSZP-s politikus, valamint Csepeli György, az informatikai tárca politikai államtitkára, aki nyilván nem hagyja abba, hiszen blogja a pornó & erotikus kategória gyöngyszemei után a Blogter leglátogatottabb helye. Az elmúlt hetekben sokan találgatták azt is, vajon Gyurcsány Ferenc leáll-e a választások után, egyelőre úgy tűnik, ő is tovább írja politikai kulisszatitkot is tartalmazó napi beszámolóit. (hvg.hu)

Bírálat Havasnak

A Nők a Médiában Egyesület felháborítónak tartja, hogy egy olyan informatív, szórakoztató műsor kapcsán, mint amilyen a TV2 Mokka című műsora, komolyan felmerülhet, hogy az egyébként szakmailag alkalmas műsorvezetőnek milyen mellméretekkel kell rendelkeznie. Az egyesület a közleményében úgy fogalmazott: sem Havas Henrik, sem Liptai Claudia, sem Jakupcsek Gabriella testméretei nem határozzák meg, hogy mennyire intelligens és profi műsorvezetők. Visszautasítjuk azt a személyeskedő hangnemet, amelyet Havas Henrik a Juventus rádió március 25-i Sztársáv című műsorában megütött. Ezért elvárjuk, hogy kérjen bocsánatot – olvasható az közleményben. (OS)

Comments are closed.