Forrás: NOL

Fölényes győzelem Izrael ellen a B vb-n

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. április 27.

A legkevésbé sem zavarta meg a magyar válogatottat, hogy a nemzetközi szövetség helyt adott az izraeliek azon kérésének, hogy – a keddi holokauszt-emléknap miatt – halasszák a két együttes mérkőzését szerdára.

A franciaországi Amiens-ben zajló B csoportos világbajnokságon Pat Cortina csapata 8:0-ra kiütötte riválisát.

A britekkel szembeni, hétfői idegtépő találkozó után kényelmes játékkal is fölényes győzelem született. Az első harmadban előbb Vas Márton, aztán Kovács Csaba, majd ismét Vas talált az Oroszországból honosított hokisokkal felálló vetélytárs hálójába. A második húsz percben ismét az immár harmadik gólját szerző Vas indította a „hengert”, s mivel Peterdi és Szélig ugyancsak feliratkozott a nagy táblára, sikerült megduplázni az első felvonásban kialakult különbséget (6:0).

A teljesen egyoldalú összecsapás zárószakaszában a magyarok harmadik és negyedik sora is egyre több lehetőséget kapott, az újabb két gól azonban a „menők” – Palkovics és Gröschl – nevéhez fűződött.

A két forduló után két győzelemmel álló társulat ma este nyolc órától a szintén százszázalékos házigazda franciák ellen korcsolyázik jégre.

A második csoportkör további (még keddi) eredményei: Németország-Japán 4:0, Franciaország-Nagy-Britannia 1:0.

Comments are closed.