Forrás: Mazsihisz

A Zsidó Közösségi Fórum 2006. június 11-én vasárnap rendezi meg első sportnapját, az esemény elsődleges célja, egy olyan program állítsunk összeállítás, amely elég sokrétű ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő eseményt. Sok sportág, sokféle korosztály, szellemi és fizikai kihívás és nem mellesleg a szórakozás is része a programnak.

A Zsidó Közösségi Fórum 2006. június 11-én vasárnap rendezi meg első sportnapját, az esemény elsődleges célja, egy olyan program összeállítása, amely elég sokrétű ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő eseményt. Sok sportág, sokféle korosztály, szellemi és fizikai kihívás és nem mellesleg a szórakozás is része a programnak.

A sportnap során az amatőr tenisz, kispályás labdarúgó, streetball, asztalitenisz versenyeken és a családi sportváltókon túl megrendezésre kerül egy nemzetközi kispályás labdarúgó torna a szerb, bolgár, spanyol, holland, olasz Maccabi csapatok részvételével, valamint egy nemzetközi csillagsakk verseny több sakknagymester részvételével.

Magyarország egyetlen zsidó sportegyesületét a Maccabi Vívó és Atlétikai Clubot 1906-ban alapították, ezért megünnepeljük fennállásuk 100. évfordulóját is, lehetőség szerint régi és jelenlegi klubtagokkal együtt, akik között olyan neves személyiségek is találhatók, mint Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, Benedek Péter sokszoros magyar válogatott kosárlabdázó, Szepesi György kosárlabdázó (rádióriporter) vagy napjaink legsikeresebb karatékája, S. Kovács Ádám nyolcszoros magyar bajnok, junior világbajnok, felnőtt világbajnoki ezüstérmes.

A sportnapon részt vesznek majd a zsidó oktatási intézmények tanulói, szülők, a zsidó szervezetek tagjai, képviselői.

A sportnap helyszíne a Postás-Matáv Sporttelep

Pontos cím: Budapest, XIV. ker. Róna u. 86-100.

Mazsihisz news

Comments are closed.