Forrás: Emih

Új! Ilyen még nem volt!

Közművelődési Szakember Szakképzés

2006. szeptemberétől Államilag elismert Zsidó közművelődési szakember OKJ szakképzés nappali és esti szakon.

A ma reneszánszát élő magyar zsidóságnak, olyan szakemberekre van szüksége, akik a jövő nemzedék oktatási, közösségi és művelődési életében a megfelelő szaktudás birtokában vannak, mind a zsidó hitéleti, mind pedig a világi területeken…

A rendszerváltás után 15 évvel egy új átalakulást ígérő folyamat indult el Magyarországon, és konkrétan a zsidó közéletben is. Felnőtt egy új nemzedék, amely a zsidóság eredeti hagyományaihoz és értékrendjeihez húzódik, ugyanakkor a modern világ eszközeit és felfogását ötvözi életében. A zsidó közösségi változások további hajtóereje lehet az Eu-ba való magyar csatlakozás is. A csatlakozással Európa, és az európai zsidó közösségek anyagi és szellemi erőforrásait a magyar zsidó közösség is jól tudja hasznosítani. Ezekhez a folyamatokhoz olyan fiatal, jól képzett erőre van szükség, akik szakmai tudásuk birtokában a legjobban tudják hasznosítani a rendelkezésre álló erőforrásokat.

A 2006. szeptembertől induló államilag elismert Zsidó Közművelődési Szakember okleveles szakképzés erre az igényre ad választ. A képzés tantárgyai:

Comments are closed.