Forrás: Inforádió

Irán hajlandó nukleáris technológiáját megosztani a környező országokkal – jelentette be Irán legfőbb vallási és politikai vezetője Teheránban, miután a szudáni elnökkel tárgyalt.

Ali Hamenei ajatolláh azt mondta: Irán nukleáris technológiával összefüggő ismeretei jó példái az ország tudományos képességeinek.

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter nyugtalanítónak nevezte, hogy Irán meg kívánja osztani más országokkal a nukleáris technológiát.

Megismételte: a nemzetközi közösség nem fogja engedni, hogy egy polgári célú nukleáris program leple alatt Irán olyan műszaki ismeretekre tegyen szert, amelyek atomfegyver előállításához vezethetnek.

Korábban az iráni atomprogram felelős vezetője ismét azzal fenyegetőzött: Teherán megszakítja kapcsolatait a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel, ha szankciókkal sújtják, ahogy azt az Egyesült Államok korábban kilátásba helyezte.

Izrael az űrből figyeli Iránt

Izraeli kémműholdat bocsátottak fel az orosz űrcsapatok egy távol-keleti bázisról. Az Eros-B műhold a rendszeresen arab területek fölött átrepülő Ofek 5 izraeli kémműhold tevékenységét segíti majd elő. Ez utóbbi szélsőséges időjárási körülmények között és sötétben is képes lesz a kijelölt objektumok megfigyelésére.

Comments are closed.