Forrás: NOL

Győzelem a britek ellen a B vb nyitónapján

Népszabadság * Munkatársunktól * 2006. április 25.

Sokáig simának látszó mérkőzésen izzadságos győzelemmel rajtolt a franciaországi Amiens-ben tegnap kezdődött B csoportos világbajnokságon a magyar válogatott: Pat Cortina együttese 4:3-ra múlta felül a brit csapatot.

Az első harmad közepén pazar háromszögelést követően került a pakk először a gólvonalon túlra: az emberelőnyös szituációban Gröschl talált Murphy hálójába. Bár a második felvonás 3. percében Myers – szintén létszámfölényben – egyenlített, hat perccel később Kovács Csaba fonákkal a kapuba kanalazta a korongot, a befejező játékrészben pedig előbb Ocskay, majd Vas is feliratkozott a gólszerzők listájára. Már csak bő három perc maradt hátra, és még mindig 4:1 volt „ide”, ám a hajrában a britek Phillips révén előbb egy kettős, majd Shields lövésével egy szimpla fórt is kihasználtak (4:3). A rivális másfél perccel a vége előtt lehívta kapusát, hat az öt ellen azonban már nem tudta újból bevenni Szuper Levente kapuját, így a magyarok visszavágtak a tavaly Debrecenben elszenvedett 3:0-ás vereségért.

A verejtékes, de annál fontosabb siker után ma – az előzetes programmal ellentétben – pihen a magyar válogatott. A nemzetközi szövetség ugyanis engedett az ebben a kategóriában újonc izraeliek kérésének, miszerint a keddi holokauszt-emléknap miatt halasszák a mecset szerdára. „Cserébe” a találkozó pontos időpontját a magyarok határozhatták meg, s a mieink a délután fél ötös kezdés mellett döntöttek.

További eredmény: Németország-Izrael 11:2.

Comments are closed.