Forrás: Népszava

GYŐZELEMMEL kezdte Pat Coritna együttes a csöndes franciaországi világbajnokságot. A britek elleni SIKER után ma az Izraeliekkel mérkőznek Palkovicsék. A feljutásra leginkább esélyesnek tartott németek xx-x-re verték VALAKIT.

A Németországból érkező sportrajongók ismét bebizonyították, ha sörről van szó, nem ismernek lehetetlent.

Az persze várható volt, hogy a német hokiszurkolók nem kultúrálódni ruccantak át a francia kisvárosba, így az sem volt meglepő, hogy a jégkorong Bundesliga különféle dresszeibe öltözött drukkerek nem Amiens látványosságainak feltérképezésével töltötték a vasárnapot. De, hogy a XIII. században épült gótikus katedrálist elkerülve benzinkutak előtt iszogassanak, nos, arra azért nem számítottunk.

A hétvégén Amiens kísértetvárossá változott – üresen pangó utcák, leeresztett rácsok a kirakatokon, sötét éttermek, lakatra zárt kávézók. A németek nem ehhez szoktak. A belváros macskaköves sétányain fel s alá rohangáltak, arcok feszültek a vendéglátóegységek ablakaihoz, öklök zörgették a bárok ajtajait – mindhiába.

Viszont az amiens-i benzinkutak nyitva voltak – több sör fogyott, mint üzemanyag. A kúton dolgozó árusok eleinte értetlenül néztek egymásra s kérdezték: „Pajtás, nem kellene ezt a házibulit nekünk is megnézni…?” Aztán, amikor már az utolsó rekesz sör is előkerült a raktárból, ismét összenéztek: „Hát barátom, azt hiszem, nem nekünk való ez a party…”

Mindeközben a Colosseum sportcsarnokban is zajlott az élet: a magyar válogatott délután három órakor kapott jeget másfél órára, ám mire Pat Cortina együttese kiérkezett az öltözőből már egy egész hokicsapat volt a pályán…

„Provokálnak minket – mondta a szövetségi kapitány. – Eredetileg a britek a gyakorlócsarnokban edzettek volna, mi pedig a nagypályát kaptuk. Ám amikor átöltöztünk, és elindultunk a jégre, már ott korcsolyáztak. Természetesen tisztáztuk a félreértést, a britek szépen átballagtak a gyakorlóarénába, mi pedig elkezdtük az tréninget. De tudjuk, szándékosan idegesítettek bennünket, hogy feszültebb legyen a hangulat.”

Hétfőre rendeződött a helyzet, még a benzinkutaknál is: a németek a jégcsarnok mögött saját „töltőállomást” alakítottak ki. A vb-nyitómeccse a Németország-Izrael találkozó előtt több száz fanatikus várta, hogy elkezdődjön a torna, s ugyanennyien ugrottak föl, amikor a viadal abszolút favoritjának számító gárda megszerezte a vb-első találatát.

FOLYT KÖV.

Comments are closed.