Forrás: Népszava

A magyar jégkorong-válogatott sikeresen kezdte az Amiens-i Divízió I-es világbajnokságot: Pat Cortina együttese hatalmas csatában legyőzte Nagy-Britannia válogatottját, ennek ellenére a küldöttség nem lehet felhőtlenül boldog, ugyanis az eredetileg mára tervezett izraeliek elleni mérkőzést a vb-újonc kérésére a nemzetközi szövetség a szerdai szünnapra csúsztatta.

…………..

Majd a másodikat, a harmadikat és így ment ez egészen addig, mígnem a végeredmény elég csúfol nem festett az eredményjelzőn: Németország-Izrael 11-2. A mérkőzés legszebb jelente az eredményhirdetésre maradt: a csarnok negyedét megtöltő német hívek egyszerre tapsoltak, s skandálták az „Izrael, Izrael” rigmust, ami olyannyira meghatotta az újonc együttest, hogy némelyik sportoló egy-két könnycseppet is ejtett.

Nem úgy a magyar küldöttség, amikor arról értesült, az izraeli válogatott nem hajlandó lejátszani a keddre tervezett összecsapást, mivel április 25-én a zsidó államban a holokauszt emlékére nemzeti gyászt tartanak, s ezen a napon nem lehet semmiféle csapatunkát, küzdelmet folytatni…

Mármost, ha valaki elképedve azt kérdi: éppen tegnap tudta meg ez a huszonkét jégkorongozó, hogy a keddi napon nem léphet jégre, nos, annak tolmácsoljuk a magyar válogatott csapatvezetőjének, Leleszi Zoltánnak a véleményét: „Talán így akarnak ránk pihenni az izraeliek. Azt kérték, játsszuk le a meccset a szerdai szünnapon, természetesen ebbe mi nem mentünk bele. Ám amennyiben a nemzetközi szövetség úgy dönt, márpedig akkor kell meccselnünk, eleget teszünk a kérésnek.”

Az ügy így került az IIHF-hez, amely végül úgy határozott, szerdára napolja a csatát.

Ez a hír azonban a britek elleni összecsapás előtt tabutéma volt a magyar öltözőben, így a hokisok csak a találkozó után értesültek róla, hogy valószínűleg a mai napon pihenőt kapnak.

A Magyarország-Nagy-Britannia mérkőzésen viszont egy perc megállás sem volt: ellenfelünk próbálta játszani a kemény, olykor durva stílusú játékát, amihez a Cortina-csapat remekül alkalmazkodott – egymás után került emberfórba, és a harmadik előnyt gólra is váltotta (1-0). Ezt a brit válogatott a második harmad elején egalizálta, ám Kovács látványos fonákemelése révén ismét magyar oldalon volt az előny (2-1). A záró húsz percben aztán parádézott a magyar csapat – kétszer is mattolta a brit kapust -, s bár a végén beszedett kettőt, sikerrel vette a torna első meccsét (4-3). A mumus tehát letudva, és bár az Izrael elleni következő összecsapást nem ma, csak holnap rendezik – a feladat nem változott: „Győznünk kell!”- adta ki az utasítást Pat Cortina kapitány.

……………..

zu hhh

Ronaldinho keres a legjobban

A France Football mai számában megjelenő felmérés szerint jelenleg Ronaldinho, a Barcelona brazil klasszisa számít a legjobban kereső labdarúgónak a világon: évente 23 millió euróhoz jut klubszerződése és különböző reklámok révén. A korábbi éllovas, a Real Madridban játszó David Beckham lett a második 18 millióval, míg harmadik helyen csapattársa, a brazil Ronaldo végzett 17,4 millió euróval. A legjobb húsz között a Real Madrid négy futballistával szerepel, míg a Manchester Unitedet hárman képviselik a rangsorban. (MTI)

Comments are closed.