Forrás: Híradó

A kórházban nagy adagban vérhígító gyógyszerekkel kezelték a tavaly december közepén enyhe szélütést szenvedett politikust

Ariel Saron orvosai elismerték, hogy hibát követtek el, amikor nagy adagban vérhígító gyógyszerekkel kezelték a tavaly december közepén enyhe szélütést szenvedett politikust – derült ki az izraeli 2-es csatornán csütörtökön sugárzott oknyomozó riportból.

Szakértők azt mondják, hogy minden egyes kómában eltöltött nap csökkenti az esélyt arra, hogy Saron felgyógyuljon vagy valaha is visszanyerje eszméletét.

Az izraeli miniszterelnöki posztot hivatalosan április 15-ig betöltő Ariel Saron súlyos agyvérzés következtében már több mint három hónapja kómában fekszik. A jeruzsálemi Hadassza kórház orvosai azt mondták a 2-es csatornának, hogy az enyhe szélütés után előírt véralvadásgátló gyógyszerek előidézhették a január 4-én bekövetkezett súlyos agyvérzést. A televízió csütörtökön rövid részleteket közölt a riportból, teljes terjedelmében pénteken mutatja majd be.

Az egyik megkérdezett orvos, Joram Weiss azt mondta, hogy hatalmas hibát követtek el a 78 esztendős politikus kezelésében. Saron két héten keresztül naponta két alkalommal kapott igen erős véralvadásgátló szert tartalmazó injekciót. Ezt a gyógymódot kemény bírálatok érték azután, hogy Ariel Saron kómába esett és kórházba került.

Április 5-én sikeres koponyaműtétet hajtottak végre Saronon, ennek során visszahelyezték koponyájának egy korábbi beavatkozás során eltávolított részét. A súlyos szélütést követően január 4-e óta eszméletlen állapotban lévő miniszterelnököt a műtét után visszavitték az intenzív osztályra.

A tervek szerint a politikust hamarosan átszállítják egy Tel Aviv közelében fekvő kórházba, ahol hosszú távon tudnak gondoskodni róla, onnan pedig haza viszik egy dél-izraeli farmon fekvő otthonába.

A jeruzsálemi Hadassza szóvivői egyelőre nem reagáltak a tévériportra.

AP/MTI/hirado.hu

Comments are closed.