Forrás: Inforádió

Katar 50 millió dollár segélyt folyósít a Hamász vezette palesztin kormánynak. Korábban Irán és Oroszország is pénzügyi segítséget ígért a nyugati bojkott miatt rossz anyagi helyzetbe került Palesztin Hatóságnak.

A katari hírügynökség a dohai külügyminisztérium egyik illetékesére hivatkozva azt közölte: a támogatásról a márciusi kartúmi arab csúcsértekezlet döntése alapján határoztak.

Vasárnap Irán jelentette be, hogy szintén 50 millió dollárral segíti a nyugati bojkott miatt nehét helyzetbe került Palesztin Hatóságot. A teheráni külügyminiszter további segélyek folyósítására kérte az iszlám országokat.

Korábban Oroszország is pénzügyi segítséget ígért a palesztin kormánynak. Moszkva egyúttal felszólította a Hamászt, hogy teljesítse a nemzetközi követeléseket: ismerje el Izraelt, mondjon le az erőszakról és fogadja el a korábban kötött békemegállapodásokat.

A radikális palesztin szervezet választási győzelme után az Egyesült Államok, az Európai Unió és Izrael is leállította a palesztinoknak szánt közvetlen kifizetéseket.

Comments are closed.