Forrás: hirszerzo.hu

2006. április 17. 16:45

Katar 50 millió dollár segélyt folyósít a Hamász vezette palesztin kormánynak, hogy pótolja a visszatartott nyugat-európai és amerikai támogatást – jelentette a QNA katari hírügynökség.

Sajtóinformációk szerint a segélyfolyósítás a kartúmi arab csúcsértekezlet márciusi döntésén alapul. Irán vasárnap először jelentette be ugyanekkora összegű segély folyósítását a radikális szervezet által irányított Palesztin Hatóságnak.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió terrorista szervezetként tartja nyilván a Hamászt, és mindaddig nem hajlandó folyósítani a segélyeket, amíg a militáns szervezet el nem ismeri Izrael létét és le nem mond az erőszakról.

Ugyanakkor a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah szervezethez kötődő fegyveres csoport azzal fenyegetőzött közleményében: külföldön intéz támadásokat zsidók ellen, ha az izraeli hatóságok nem engedik szabadon az Izraelben bebörtönzött nyolcezer palesztint.

Az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai szervezet felszólította harcosait: raboljanak el izraeli katonákat és civileket a palesztin területeken, de ha ez nem elég a palesztin foglyok szabadulásához, akkor intézzenek támadásokat a zsidók ellen külföldön. (klubradio.hu)

Comments are closed.