Forrás: hirszerzo.hu

2006. április 14. 18:30

Az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ sem kampányol húsvét idején.

Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az MSZP nem kampányol a húsvéti ünnepek alatt, mivel azt szeretné, ha az ünnep békés és családias hangulatban telne.

A házelnök azt kívánta, hogy a húsvét „valamennyiünk ünnepe” legyen, emlékeztetve arra is, hogy a zsidók is most ünneplik a pészahot, és április 16-án van a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapja.

A Fidesz is arra kéri a pártokat és az országgyűlési képviselő-jelölteket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője azt mondta: péntektől egészen az ünnepek végéig mindenki ügyeljen arra, hogy semmilyen békétlen megnyilvánulás ne zavarja meg az emberek húsvéti ünnepét.

Korábban az SZDSZ is közölte: nem folytatnak kampányt az ünnepek alatt, mert úgy gondolják, hogy fontosabb a békés húsvéti ünneplés, az emberek nyugalma, mint a választási kampány. Horn Gábor kampányfőnök szerint az elmúlt időszak sokszor durva kampánya után legalább a húsvétot meg kell kímélni a politikától. (MTI/inforadio.hu)

Comments are closed.